Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett az egész ország területén! (szállítási módok).

Kérdése van? Keressen minket!
E-mail: info[kukac]yarnandyou.hu Telefon: +36302233052

Rusty top

Angi2023-07-28KötésélményeimFlamcsi knitthings, kötéseim, nyári top

Újabb tesztben vehettem részt Kun-Tomán Viktória, a Flamcsi Knitthings oldal alkotója jóvoltából. Tervezett egy könnyed kis nyári topot, lenge egyszerűen követhető csipkemintával. Azóta már meg is jelent Ravelryn, csapjatok le rá! Készítettem hozzá egy videót is egyébként, olyan kár, hogy a valóságban nem lehet így kötni, igaz?

Nagyon szeretem Viki mintáit – ez a harmadik darab volt, amit tőle kötöttem –, mert maximalista, minden részletre kiterjedő leírásokat készít, így egy bonyolultabb ruhadarab is kezdőbaráttá válik. Bátran ajánlom mindenkinek!

Szóval most a Rusty top elnevezésű mintáját készítettük el.

Igaz, hogy mostanában fogytam elég sokat, de nehéz elengedni a berögződéseket, szóval L-es méretre jelentkeztem, ami, mint kiderült, nem volt annyira jó ötlet a részemről: az eredetileg testhez simulós felső, rajtam egy bővebb darab lett. Amit mondjuk szeretek, szóval nincs gond! 

Eredetileg DK vastagságú tencel-pamut fonalat ajánlott a mintához, amit nálunk is megtaláltok Morning Salutation néven (ez egy selyemhatású, de vegán fonal). Én viszont már korábban beleszerettem a Rosários 4 Alvorába (a tiszta len nekem nagyon sprőd, nem tudom viselni, viszont a gyapival kevert verziója valami csoda!), ami egy igazi nyári fonal, vékonyabb a Morningnál, és a gyapi kedvező tulajdonságai miatt nem tudtam ellenállni neki. Kijött tökéletesen a kötéspróbám, így amint megkaptuk a leírást bele is kezdtem. Igazából az első mintaegység megkötése után ment fejből, olyan jó volt kötni, haladtam vele szélsebesen.

A karkivágás leírása szájbarágós, nem lehet elrontani, mindig visszajelez, az aktuális szakasz végén hány szemünk van a tűn, hány sort kell még kötnünk, színe oldal, fonák oldal, a leláncolások is egyértelműek voltak végig. (Apropó leláncolás: Viki is kiemeli, de átsiklottam felette, nem szerencsés kis tűvel szorosan leláncolni a szemeket, mert nehéz lesz visszaszedni belőlük az iCord leláncoláshoz. Megküzdöttem vele, de végül 2,5-es horgolótűvel sikerült.)

Az L-es mérethez úgy, hogy én egy ME-el többet kötöttem, elég volt 200 g azaz két gombolyag Alvor.

A tapasztatom a fonallal: Gyorsan szárad, könnyű lett a felsőm belőle (éljen a gyapjú!), és mosás után kb. háromszor puhább érzet lett, mint amikor a kezembe vettem, pedig első tapintásra sem volt durva. A titok: WU2! Nem kellenek drága mosószerek a kézzel kötött ruhákhoz… enzimmentes sampon, vagy akár hajbalzsam! Olyan puha lesz tőlük a karcosabb tapintású gyapi is, mint a babahaj, próbáljátok ki! 

Összegzés: Kössetek Vikitől, minden mintája szuper, pontos, részletes, és az alapos tesztelések miatt hiba sincs bennük. Rajongóvá váltam!

 

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.