Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett az egész ország területén! (szállítási módok).

Kérdése van? Keressen minket!
E-mail: info[kukac]yarnandyou.hu Telefon: +36302233052

Fonal kisokos - súly

Yarn & You2023-06-13fonalakrólfonalvastagság, méretezés, kategóriák

Annak érdekében, hogy a kész ruhadarabunk megfelelő méretű legyen, fontos, hogy ismerjük a ruhaméretünket. A legtöbb horgolás- és kötésminta tartalmaz általános méretre vonatkozó információkat. Sok minta részletes rajzokkal is segíti a mintaolvasást.

Ezek a rajzok konkrét ruhaméreteket mutatnak be (mell, nyakkivágás, hát, derék, ujjhossz stb.) az összes elérhető méretben. A méretezés érdekében, a munka megkezdése előtt, mindig érdemes átolvasni a méretekre vonatkozó információkat, és az ajánlott fonaltípust.

A fonalak súlyára, és vastagságára egy nemzetközi szabványt hoztak létre, mely nagy segítséget nyújt a fonalválasztáshoz:

fonalvastagsg_tblzat_1

 

A fonalakat megkülönböztethetjük még összetételük szerint is, melyek választásnál szintén fontos figyelembe vennünk, milyen ruhadarabot vagy használati tárgyat szeretnénk készíteni. 

Az alapanyagokról itt olvashatsz bővebben. 

 

A táblázatban szereplő adatok forrása:https://www.craftyarncouncil.com/ 

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.