Ingyenes kiszállítás 30.000 Ft felett az egész ország területén! (szállítási módok).

Kérdése van? Keressen minket!
E-mail: info[kukac]yarnandyou.hu Telefon: +36302233052

Myrtill sapka

Angi2023-09-21kötésmintaMangie design, kötés, kötött holmik, minták, fonalak

Ha nem szeretsz telefonról, vagy számítógépről mintát olvasni, innen tudod nyomtatható, pdf formátumban letölteni!

 

Egy méret, kb. 54-57 cm-es fejméretre.

Eszközök:

·         4-es, és 5-ös 40 cm-es körkötőtűk, és zoknikötőtűk, vagy egyéb kötőtűk esetén magic loop technika;

·         olló;

·         segédtű a középhangsúlyos fogyasztáshoz;

·         szemjelölők.

Fonal:

·         2 gombolyag Rosarios 4 Merino Land gyapjúfonal, dupla szállal (50g/220 m) összefogva

·         1 tekercs Kremke Soul Wool Stellaris csillogó effektfonallal (25 g/520 m).

Kötéspróba: mosás után 14 szem x 20 sor (10 x 10 cm), nagyobb tűvel, ME1 mintarajz alapján (síkban kötve a páros sorokban a szemeket úgy kötjük, ahogy mutatkoznak, a ráhajtásokat fordítatottan kötjük). Ha 10 cm-en több szemünk van, váltsunk kisebb tűre, ha kevesebb, nagyobb tűvel dolgozzunk.

Jelmagyarázat:

A Myrtill sapkát lentről felfelé kötjük, körben, a mellékelt mintarajzok alapján. 

Kezdés:

Szedjünk fel 88 szemet tetszőleges technikával a kisebb tűre, zárjuk a kört. A sor elejére tegyünk szemjelölőt. Kössünk az alábbiak szerint: *1 csavart sima, 1 fordított*, a *-*közti részt ismételjük, amíg a passzé el nem éri a 4 cm-es (vagy kívánt) hosszúságot. A passzé utolsó sorában szaporítsunk két szemet keresztszálból, egyenletesen elosztva a körben. (pl. 1., és 45. szem után.)

Váltsunk nagyobb tűre, minden 15. szem után is tegyünk szemjelölőt, ha szükségesnek érezzük. Kössünk tovább: *1 fordított, 13 sima, 1 fordított*, a *-*közti részt kössük a sor végéig.

Ezután az ME1-es rajz szerint haladunk. Összesen 6-alkalommal kössük meg a mintarajz minden sorát. (Tipp: ha nem szeretnénk buggyos fazonú sapkát, csak 4 alkalommal ismételjük a ME1 rajzot.)

Folytassuk az ME2 rajz szerint. a 14 sort követően váltsunk két végű kötőtűkre, vagy alkalmazzuk a magic loop technikát. Ha minden sort megkötöttünk, húzzuk össze a megmaradt szemeket, varjuk el a szálakat. Blokkoljuk az elkészült sapkát, hogy a csipkeminta szépen érvényesüljön.

Ha elkészültél a sapkáddal, örömmel veszem, ha megosztod velem az interneten. Kérlek ne felejts el hivatkozni a minta forrására. 

Ez egy ingyenes mintaleírás, nem volt tesztelve, ezért előfordulhatnak benne hibák. Ha találsz egyet, jelezd nekem, és kijavítom! 

Örömteli munkát kívánok!

 

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.